Græsset er grønnere, der hvor det bliver gødet

Græsset er grønnere, der hvor det bliver gødet

Mange par anser parterapi som endestationen lige før skilsmisse.

“Vi havde aldrig troet, at VI skulle sidde her”, er jævnligt et udsagn, der åbner første session.

Frustrationen over at sidde fast og skammen over ikke selv at kunne knække koden til et tryggere og mere livfuldt parforhold kan holde par tilbage fra at opsøge parterapi, før der er brug for akut brandslukning eller en iltmaske.

Der er lavet studier, der viser, at par der får tilbudt hjælp (ved lodtrækning) under graviditeten, er mere tilbøjelige til at søge hjælp, når de senere hen mærker behovet for det. Det betyder, at positive erfaringer med at række ud og blive hjulpet, også mens græsset er rimelig grønt mellem parret, øger sandsynligheden for, at par søger hjælp igen – også FØR græsset er visnet.

Andre studier peger på, at par, der klarer sig godt, er gode til at GØDE rummet imellem dem, skabe fælles verdner og i høj grad også at vise interesse og engagement i hinanden. Men de er også gode til at vedblive at engagere sig i ting, der holder dem hver især vitale og livfulde.

Så både som individer og som par, er der gode grunde til at blive ved med at gøde græsset – jævnligt og i tide – det bliver det grønnere af (har jeg lagt mærke til, men ved ikke, om der er studier, der understøtter det 🙂