Imago Relationsterapi

Imago Relationsterapi er udviklet af ægteparret Harville Hendrix og Helen Hunt. Terapien trækker på tilknytningsteorien, narrativ teori og interpersonel neurobiologi.

Imago betyder “billede” og referer til de tidlige billeder vi har med os fra vores barndom og de følelser, forestillinger og omsorgspersoner, der er forbundet med denne.

I Imago Relationsterapi forstås frustration og konflikter som en følelsesmæssig sårbarhed, som vi har brug for at blive mødt i – ud fra en lyttende og anerkendende tilgang. Når vi bliver mødt på denne måde, har vi nemmere adgang til de længsler, der dybest set ligger bag frustrationerne.

Imago Relationsterapi har udviklet en bevidst dialogform, som støtter parret i på en struktureret og nænsom måde at arbejde med vigtige og følesomme temaer – og dermed bidrage til en mere hensigtsmæssig kommunikation og adfærd.

Hvis i leder efter en certificeret Imago Relationsterapeut og udelukkende ønsker at arbejde med imago-metoden, er det ikke mig, i skal gå hos. Jeg har 5 års efteruddannelse hos certificerede Imago Relationsterapeuter, der har haft fokus på at integrere nogle af de væsentlige værktøjer fra Imago Relationsterapi med andre parterapeutiske retninger. Herunder især Hedy Schleifer http://www.hedyyumi.com og Kirsten Seidenfaden og Piet Draiby http://www.relationsterapi.dk

Det betyder i praksis hos mig, at min tilgang til metoden er fleksibel og selvfølgelig tager udgangspunkt i jeres behov. Det er ikke bare kommunikationsværktøjer – i terapien er målet ikke at komme af med information men at fordybe kontakten mellem jer. I øvrigt ved vi, at par der ”bare” bliver trænet i kommunikationsværktøjer ikke altid får den bedste hjælp – fordi når vi er presset og stressede, så har vi ikke adgang til den værktøjskasse, hvor den ”gode kommunikation” ligger. Det er væsentligt at i vælger en parterapeut, der er specifikt uddannet i parterapi. Metoden har også en betydning. Men det er selvfølgelig i første omgang afgørende, at i vælger en parterapeut, som i føler jer i gode hænder hos.

Kontakt Lone Algot Jeppesen, hvis du vil høre nærmere om imago relationsterapi som metode.